optimizarea-titlului-posturilor-din-blogul-tau
cauta editati engine html optimisation pagetitle results search search-engine selectezi serp Stiri IT Stiri IT trebuie Tutoriale Blogger Uncategorized

Optimizarea titlului posturilor din blogul tau

Optimizarea titlului posturilor din blogul tau

Titlul paginii este textul care apare in partea de sus a browser-ului tau.

Important este, ca titlul paginii reprezinta linkul din rezultatele motoarelor de cautare pe care se face click si se ajunge pe blogul tau. Din punct de vedere SEO (Search Engine Optimisation), titlul paginii este unul din elementele cele mai importante ale blogului tau in ceea ce priveste pozitia paginii respective in pagina de rezultate a motoarelor de cautare (SERP – Search Engine Results Page).

Un titlu de pagina daca este bine construit si cuprinde cuvinte cheie ce descriu cel mai bine continutul postului din blogul respectiv, atunci traficul pe blogul tau poate creste substantial.

In cazul blogurilor create pe platforma Blogger / Blogspot, titlul unei pagini (sau postari) este alcatuit din titlul blogului si titlul postului:

Aceasta structura nu este benefica din punct de vedere SEO, deoarece in SERP, Google afisaza maxim 70 de caractere din titlul paginii.

In exemplul de mai sus cuvintele cheie pentru pagina respectiva sunt: domeniu blogspot si domeniu personalizat si dupa cum se observa cuvintele “domeniu personalizat” nu apar in titlul paginii.

Pentru a beneficia de titlul complet al acestei pagini, el ar trebui sa arate asa:Trebuie acordata prioritate titlului de post fata de titlul blogului:

 1. Te conectezi la Contul de Blogger;
 2. Selectezi Design si apoi Editati HTML;
 3. Inainte de a efectua modificarea fa-ti o copie de siguranta a sablonului;
 4. Cauta in sablon, linia:

  [alert status=”info”]<blog.pagetitle></blog.pagetitle>>[/alert]
 5. Si inlocuieste-o cu:

  [alert status=”info”]

  <blog.pagetitle></blog.pagetitle>  <blog.pagename></blog.pagename> | <blog.title></blog.title>

  >[/alert]
 6. Salveaza!

In urma acestei schimbari titlul postului va fi prezentat in intregime, iar cuvintele cheie din el vor face ca mai multi vizitatori sa ajunga pe blogul tau.

 • Daca ti s-a parut util tutorialul poti sa dai un Like, pentru a afla si altii de el.
 • Ai vreo sugestie sau intrebare, nu ezita sa lasi un comentariu mai jos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *