joomla!-–-schimbarea-folderului-pentru-imagini
Stiri IT Stiri IT Tutoriale Joomla Uncategorized

Joomla! – schimbarea folderului pentru imagini

Joomla!1.5 – schimbarea folderului default pentru imagini

De ce sa schimbam in Joomla! 1.5 calea catre folderul default pentru imagini? Pai cand adaugi o imagine intr-un articol din site, in Joomla!, folderul default este site.ro/images/stories, dar cand utilizezi Media Manager ca sa faci upload la o noua imagine, folderul default este site.ro/images.

Chestia asta e putin inervanta pentru ca trebuie sa dai click ca sa accesezi /stories/ sa uploadezi o noua imagine in site. o sa inveti in acest tutorial cum poti sa schimbi acesta setare default in Joomla!.

Adaugare imagine in articol

Ai vazut ca in Joomla! 1.5 imaginile se adauga in articol cu ajutorul butonului de sub editor “Image“, buton care deschide un pop-up de unde poti alege imaginea pe care o doresti.

Singura problema este ca acest pop-up porneste cu folderul default pentru imagini site.ro/images/stories si nu folderul utilizat de Media Manager – site.ro/images/. Daca imaginile tale nu sunt in /stories/ sau intr-un folder din stories, atunci nu poti adauga imaginea in articol

Cum schimbam

Din fericire programatorii Joomla! s-au gandit sa dea posibilitatea utilizatorului sa schimbe din admin directorul principal pentru stocarea/incarcarea imaginilor.

Te loghezi in site.ro/administrator si din panoul principal de configurari dai click pe iconita “Global Configuration“, ori accesezi “Site->Global Configuration” din meniul de administrare.

Din taburile existente, Site, System si Server, dai click pe “System“, scrolezi pana la “Media Settings“:

unde poti sa schimbi “Path to Image Folder” cu calea pe care o doresti.

Eu am schimbat si am lasat catre /images/ ca sa fie la fel cu “Path to Media Folder” ca sa nu mai schimb mereu cand adaug imagini in site.

Dai “Save” si cam asta e tot.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *