Skip to toolbar
Tutoriale Video

Tutorial Video: Creare server Metin2

Tutorial Video: Creare server Metin2

Pentru a detine un server trebuie sa indepliniti cerintele:

Sistem Operare: Windows XP, Vista sau 7.
Memorie RAM: minim 2 gb.
Placa Video: minim 256 mb.

Pasul 1 – Descarcarea programelor necesare crearii serverului

PortMap: -> Click aici <- Cu ajutorul programului PortMap, aveti posibilitatatea de a face o gazduire online, unde se pot inscrie jucatorii. Hamachi: -> Click Aici <- Hamachi este programul de baza. Fara acest program, nimeni nu poate juca. InstantServer: Partea I Partea a II a Partea a III a Partea a IV a InstantServer este insusi serverul, care trebuie deschis pentru a putea juca. Navicat: -> Click Aici <- Navicat se foloseste pentru tot ce exista in joc. In Navicat aveti posibilitatatea de a bana utilizatori, aveti posibilitatatea de a sa ii faceti GM | GA, aveti posibilitatatea de a face si edita magazinele, aveti posibilitatatea de a modifica statusul unui player, ii aveti posibilitatatea de a modifica numele si multe altele. Virtual PC: -> Click Aici <- Cu ajutorul acestui program aveti posibilitatatea de a deschide serverul. Clientul: -> Click Aici <- Download client 2 Cu acest client aveti posibilitatatea de a intra in joc. Pasul 2 – Instalarea programului Hamachi si deschiderea serverului Mai intai instalati Hamachi. Dezarhivati fisierul “InstantServer.exe” – parola “mcncc.com“. Intrati in fisierul dezarhivat si redenumiti fisierele cu extensiile “*.vhd“ si “*vmc” in “Metin2.vhd” respectiv “Metin2.vmc“. Click dreapta pe “Metin2.vmc” -> Open With -> Notepad. In acest fisier aveti posibilitatatea de a gasi:

[alert status=”info”]
827

[/alert]

Numarul 827 reprezinta numarul in mb de rami pe care ii poate folosi serverul. De obicei se modifica, punand 512. (*)
[alert status=”info”] C:/###/###.vhd
./###.vhd
[/alert] In loc de “C:/###/###.vhd” puneti locatia fisierului “Metin2.vhd“. Spre exemplu “D:/Metin2/Metin2.vhd“. Mai jos, in loc de “###” srieti numele fisierului vhd, adica “Metin2.vhd“.

Daca am dezarhivat serverul in C si l-am redenumit Metin2, atunci ar trebui sa arate cam asa:
[alert status=”info”] C:/Metin2/Metin2.vhd
./Metin2.vhd
[/alert] Asa… am terminat si asta. Acum intrati in “Metin2.vmc”(Atentie! NU poti intra daca nu ai Virtual PC instalat.). Asteptati sa se incarce pana apare pe ecran “login :“. Aici trebuie sa scrieti “root”. Dati enter si apare “Password”. Scrieti “mcncc.com” (Atentie! NU se vad stelute sau asteriscuri. Doar scrieti “mcncc.com” si dati enter.). Apare “Mcncc#“. Scrieti “sysinstall” si apoi apasati enter. Intrati la “Configure -> Networking -> Interfaces -> de0“. Apasati enter si apoi din nou enter.

La “Host:” trebuie sa scrieti “.localhost“. La “Domain:” scrieti “localhost“. La “IP4v Gateway:” scrieti ip-ul vostru de Hamachi, care apare deasupra numelui ales la instalare. La “IP4v Adress” scrieti ip-ul de hamachi iar cifrele de dupa ultimul punct le inlocuiti cu “100“. Spre exemplu: Daca ip-ul meu de Hamachi este “5.154.194.47“, la “IP4V Adress” scriu “5.154.194.100“. La “Netmask:” scrieti “255.0.0.0“. Apasati “OK“, “Yes“, “Cancel“, “Cancel” si apoi “Exit Install“. (Atentie! Pentru a selecta diverse campuri unde trebuie sa scrieti, folositi tasta “TAB” ). Apoi scrieti “/etc/rc.d/netif restart“. La “Mcncc#”, scrieti “reboot“. Asteptati pana ce apare din nou “login:“. Scrieti “root” la “login:” si “mcncc.com” la “Password:“. Enter si apoi dupa ce s-a incarcat scrieti “./start“(“./start” veti scrie de fiecare data cand deschideti serverul) si lasati sa se incarce.

Intrati in PortMap. Dublu-click pe primul camp. Se deschide o fereastra, unde gasiti un ip “0.0.0.0“, pe care il modificati cu ip-ul de hamachi urmat de “100“, in cazul meu “5.154.194.100“. Modificati ip-ul la toate campurile si apoi gasiti un buton verde:

butondeschirede Ghid Metin2 Cum fac un server privat de Metin2Click pe fiecare camp si apoi pe acest buton, pentru a deschide porturile.

network Ghid Metin2 Cum fac un server privat de Metin2In server, jos gasiti langa un icon cu un fisier, un icon cu un T intors. Click dreapta pe el si apoi “Networking Settings“. La “Adapter 1:” modificati in “Hamachi Network Interface“. Apoi OK. Cand apar 8 “connect: Operation timed out“, inseamna ca serverul este deschis.

Intrati in Hamachi, “Network -> Create a new network” si creati o camera. Intrati in “client -> mc.txt” si in loc de ip-ul de acolo, puneti ip-ul vostru de Hamachi.

Acum ca ati modificat si asta, intrati in iconita cu cap de sura si scrieti la “Username” rain, iar la “Password” 12345. Ar trebui sa intrati direct pe cont.

Cam asa se face un server privat de Metin2. In urmatoarele zile voi mai adauga cateva ghiduri gen”Cum sa faci un GM | GA“, “Cum sa modifici magazinele” si multe altele.

Daca a intervenit vre-o problema la facand serverului, scrieti in comentariu, si va voi raspunde cu placere.

(*) – La “ ” urmeaza C cu un sles intreptat spre stanga. Insa din probleme de wordpress, nu am putut modifica. La fel s-a intamplat si cu exemplul. Inlocuiti slesul spre dreapta cu slesul spre stanga.

Partea 1

Partea 2

Partea 3

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close