Website XXL

Solutii complete si ieftine pentru un magazin online

Solutii complete si ieftine pentru un magazin online

Ma tot bate la cap un prieten, sa-i spun ce solutie cms sa foloseasca pentru un magazin. Vrea sa-si deschida un magazin de fashion, de parca nu ar fi destule.

Caut, caut, instalez, analizez, si am ales 3 optiuni: PrestaShop, OpenCart si Cs-cart.

Fiecare dintre ele cu avantaje si dezavantaje, dar cum prietenul meu nu e programator si nici bani de investit prea multi nu are, caut o solutie sub 500 euro. Am cautat doar solutii opensource si cu licenta. Nu-mi plac solutiile hostate, pentru ca depinzi prea mult de ei, ori esti limitat, si nu poti modifica codul cum vrei tu, in cazul in care ai nevoie de anumite modificari.

Problema mare apare cand vrei sa adaugi optiuni la produse, de ex, la haine, ai culori si marimi, iar opencart si presta sunt foarte slabe. Ori nu pot, ori iti duplifica numarul de produse inutil, iar clientul ajunge sa gaseasca 20 de produse identice, cand de fapt este 1 produs cu mai mutle marimi sau culori. Cs-cart stie sa faca optiuni, iar asta e un avantaj.

Ce nu-mi place la presta si opencart, este faptul ca dupa ce le cumperi, iti faci magazinul (setari+design), incep sa apara probleme cu update-urile prea dese, iar add-on-urile nu functioneaza de la un update la altul, si trebuie sa astepti de la altii sa faca update.

Apropo de add-ons, costa destul de mult. La presta de exemplu, pentru cateva functionalitati basic, pentru orice magazin, preturile sar de 1000 euro. Module precum: seo advanced, aorders, gift, cash on delivery, advance search, one page checkout, export la comenzi sau intergarea cu mobilepay sau payu, sunt toate contra cost, si sar de 1000 euro.

Pe scurt, am ales  cs-cart, unde toate modulele sunt integrate, iar pretul de aprox 300 euro, este mai mult decat un pret foarte bun.

Am cautat o agentie pentru instalare si integrare a diverselor functionalitati, care sa lucreze si cu cs-cart, si am gasit agentia de web design Attitude, cu un portofoliu destul de misto. Am vb cu o domnisoara si mi-a recomandat sa intru pe magazin-online.com, unde ce sa vezi, exista magazine “la cheie” pe paltforma cs-cart. La 500 euro, ai si cs-cart cu update la zi, si design (teme, destul pt inceput), module de plata pt payu si mobilepay incluse, si suport. Adica iti primesti solutia cs-cart (300 euro), tema (50-100), module (3-500), si suport direct (pe forum in alte cazuri) la 500 euro. Mai ai si instalarea, setarile si importul de produse incluse.

Comparati preturile si verificati ce functionalitati includ. Daca aveti cunostinte de programare php, puteti astepta versiunea 4, cateva luni, si sa va dezvoltati singuri magazinul.

Pentru cei care vor un magazin virtual sub 1000 euro, incercati magazin-online.com , versiunea de 500 sau 900 euro, include tot ce aveti nevoie pentru un magazin virtual.

The post Solutii complete si ieftine pentru un magazin online appeared first on Tutoriale IT.

Leave a Reply