Probleme si solutii la update WordPress

0
5

Probleme si solutii la update WordPress

In ultima vreme WordPress-ul a venit cu noi update-uri, si cei care nu ati trecut inca la versiunea 3 ar trebui sa o faceti, din motive de securitate macar. O data cu actualizarea platformei au aparut si problemele inevitabile, iar solutiile sunt de multe ori la indemana, dar necunoscute unui blogger obisnuit.

Metode de update WordPress

Actualizarea platformei se poate face in doua feluri: automat sau manual. Este foarte important ca inainte de a face update sa faceti un back-up la blog, pentru a evita orice problema pe durata instalarii.

Back-up se poate face fie din panoul de control cPanel sau Plesk, , folosind pluginuri de tipul WordPress Database Backup sau WordPress Backup, sau programe FTP,  precum FileZilla si salvarea bazei de date din cPanel.

Pasul urmator in procesul de update il reprezinta dezactivarea tuturor pluginurilor care se poate face usor selectand tot si folosind optiunea “Bulk action” (pe care o gasiti in partea de sus a listei cu pluginuri).

Abia apoi se poate face back-up automat sau manual. Pentru back-up automat mergeti in Dashboard -> Updates si faceti click pe butonul de update. Pentru back-up manual folositi un client FTP pentru a copia fisierele versiunii noi peste cele vechi direct pe server. Dupa actualizare testati paginile blogului apoi logati-va in panoul de administrare si testati daca puteti accesa diverse sectiuni ale meniului. La acest pas pot apare erori la back-up-ul automat, ceea ce va obliga sa faceti un back-up manual. Pentru mai multe detalii puteti consulta si pagina oficiala WordPress Codex.

Ultimul pas il reprezinta reactivarea pluginurilor. De aceasta data nu mai folositi optiunea “Bulk action” pentru ca este posibil ca anumite pluginuri sa nu mai functioneze. Activati pe rand cate un plugin si testati daca paginile blogului sau ale panoului de administrare se incarca corect.

Din nefericire, la trecerea de la WordPress 2.x la 3.x, apar multe erori la reactivarea pluginurilor: “Internal Server Error”, blank page sau pagina fara optiuni la accesarea anumitor submeniuri din panoul de administrare. In momentul in care intalniti o astfel de eroare, intrati prin clientul FTP in directorul wp-content/plugins si redenumiti folderul pluginului a carui reactivare a dus la aparitia erorilor.

Da-ti refresh la panoul de administrare si totul va reveni la normal. In meniul Plugins va apare un mesaj de eroare ca pluginul a fost dezactivat deoarece nu mai sunt gasite fisierele acestuia pe server. Pluginul poate fi sters sau puteti sa il lasati dezactivat si sa asteptati pana apare un upgrade la o versiune mai noua a acestuia care ar putea aduce si rezolvarea erorilor de incompatibilitate.

Daca ati intalnit si alte erori in procesul de upgrade WordPress, impartasiti-le si noua. Nu uitati sa mentionati solutiile folosite pentru a le rezolva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here