Skip to toolbar
Tutoriale IT

Tutoriale: Invata sa programezi

Aflați pentru a programului . Programare . Acest lucru este esențial . Dacă nu știți cum să program în orice limbă va recomandam incepand cu Python . Acesta este foarte bine gandit , bine documentat , și destul de blând cu începătorii . Lăsând la o parte faptul că e un limbaj bun pentru începători , Python nu este o jucărie , este un limbaj foarte puternic și flexibil, care se pretează pentru a fi utilizate în proiecte mari . I-am scris o evaluare mai detaliată aici . Unele tutoriale foarte bune disponibile pe site-ul www.python.org
Java este un alt limbaj bun pentru a învăța să program în ea . Este ceva mai dificil decât Python , dar produce cod mai rapid . Este un limbaj care e foarte bine de știut . Dar, din păcate implementarea oficială Sun este încă de proprietate . Acest lucru nu este o problemă foarte mare cu limba in sine ca alternative open-source sunt de foarte buna calitate ; problema reală este de biblioteci de funcții care sunt disponibile cu limba . Implementări open-source sunt încă în spatele oficial oferit de Sun . Deci, dacă vrei să înveți Java folosește o implementare open – source pentru a evita să devină dependent de codul proprietate Sun .
Dar trebuie să fii conștient de faptul că nu pentru a deveni un hacker , un programator chiar dacă știți una sau două limbaje de programare , trebuie să înveți să te gândești la probleme de programare într-un mod general , independente de limbaj . Pentru a fi un hacker adevărat trebuie să ajungi la punctul în care ați reușit să învețe o nouă limbă în zilele de asociere cu ceea ce deja stii . Asta înseamnă că trebuie să știi mai multe limbi diferite .
Odată ce ați depăși faza inițială și să înceapă să înțeleagă principalele concepte trebuie să înveți C, limbajul în care Unix a fost construit . C + + are multe în comun cu C , dacă ști unul va fi mai ușor să învețe celălalt . Nici C , nici C + + nu sunt genul de limbă pe care le afla pentru prima dată . Veți observa că, pentru a fi mai productivi în alte limbi decât C.
C este foarte eficient , și resurse informatice economice . Din păcate, C face acest lucru de eficiență deoarece managementul memoriei și a resurselor este lăsat la programator . Tot codul este complex și predispus la probleme ( bug-uri ), și consumatoare de timp . Având în vedere modul în care sunt în prezent calculatoare rapide este mai bine să folosiți un limbaj pentru a economisi timp programator și nu la calculator ( de exemplu, Python ) .
Alte limbi de importanță deosebită pentru hackeri sunt Perl și LISP . Perl este în valoare de învățare , din motive practice , în special ; este frecvent utilizat pentru paginile Web dinamice și administrare de sistem , astfel încât, chiar dacă nu scrie programe în Perl tot trebuie să știți pentru a înțelege care este sursa . Mulți oameni utilizează Perl așa cum sugerez să folosiți Python , pentru a evita de programare C , atunci când nu este necesar de eficiență . Trebuie să fie capabil să înțeleagă aceste programe .
LISP merită învățat pentru sentimentul de satisfacție ai când nu reușesc să înțeleagă . Această experiență te va face un programator mai bun pentru tot restul vieții , chiar dacă eu nu folosesc LISP pentru a scrie programe . ( Puteți recâștiga cu ușurință LISP dvs. o experiență de scris și modificarea moduri de editare pentru Emacs , sau Script – . Fu plugin-uri pentru GIMP )
Este cel mai bine pentru a afla toate cele cinci : Pyhton , C / C + + , Java , Perl și LISP . În afară de a fi cele mai importante limbi de hacking sunt cazuri de diverse paradigme de programare , și fiecare te va educa în diferite moduri .
Eu nu pot da instrucțiuni complete cu privire la modul de a învăța să program, acesta este un loc de muncă dificilă . Dar eu pot să vă spun că aceasta va ajuta foarte mult cărți și cursuri ( de multe , poate majoritatea hackerilor sunt autodidact ) . Poți învăța limba de carte , dar cei de gândire care transformă cunoașterea într-o deprindere pot fi învățate numai prin practică și de programare . Ceea ce trebuie să faci este să ( a) citească și să scrie programe software .
Peter Norvig este una dintre cele mai bune hackeri de la Google și co- autor al unor carti excelente pe inteligenta artificiala , a scris un eseu excelent numit Teach Yourself de programare în zece ani . Rețeta lui pentru succes în programare merită atenție .
A învăța să program este ca învățarea unei noi limbi . Cel mai bun mod este de a citi unele texte scrise de experți în domeniu , scrie unele lucruri singur , citeste mai mult , scrie , citi , scrie …. și se repetă până când a dezvolta un fel de putere scris și economia vezi în modelele tale .
Găsirea bune programe de analiza a fost un lucru dificil , pentru că au existat puține disponibile sub formă de cod sursă care hackerii ar putea confrunta . Acest lucru sa schimbat dramatic ; software-ul open source ( open source ) instrumente pentru sistemele de programare și de operare ( toate construite de hackeri ) sunt acum disponibile pentru toată lumea .

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close