Website XXL

Cum a aparut termenul de “bug”

De unde a aparut termenul de “bug”. Chiar și astăzi termenul de “bug” (bug) este sinonim cu eroare moale sau tare, cuvântul a fost folosit de ingineri pentru a indica exista probleme operaționale, cu mult înainte de calculatoare. În 1870 într-o scrisoare scrisă de Thomas Edison, inventatorul becului folosește acest termen pentru a descrie problemele care apar în invențiile sale și în timpul al doilea război mondial “bug-uri” a fost deja bine înrădăcinată în tehnicienii fraza de vocabular care operate radare.

Cu toate acestea, termenul de “bug”, care a devenit sinonime cu functionarea anormala a unui program, în 1947, când unul dintre primul computer, Harvard Mark II-lea, a început să aibă o anomalie din cauza unei molie care a mers în interiorul mașinii și a provocat un scurt-circuit . Ca o gluma, unul dintre tehnicienii care operează computerul are bug-ul și lipite-l pe o piesă a scris “Primul caz real de bug-ul a fost găsit.” Numele tehnician a fost Grace Hopper, ea a fost cea care a scris primul compilator COBOL și a deschis un nou capitol în istoria de limbaje de programare.

Jurnalul acel computer pentru a imprima când a apărut eroarea este stocat la Muzeul Național de Istorie Americană mithsonian.

Leave a Reply