Tutoriale : Cunoaste platforma CMS alias DRUPAL

0
6

Tutoriale : Cunoaste platforma CMS alias DRUPAL. Ai un site de crezut, pe care doriți să extindeți afacerea dvs. on-line sau aveți nevoie de o prezență pe Internet. Practic ai nevoie de un programator pentru a vă ajuta și va trebui să plătească, nu? Sau nu … se poate instala Drupal și începe să adăugați pagini la site-ul dumneavoastră. Dacă doriți să editați o pagină, faceți clic pe butonul Edit. Dacă doriți să ștergeți, ștergeți. Pur și simplu nu a putut.
Nu este nevoie să știe HTML sau PHP pentru a crea propriul dvs. site. folosind un editor WYSIWYG (FCKeditor, MCE Tiny), puteți scrie texte ca în document Word.
În plus, utilizatorii de comunitate Drupal este foarte mare, așa că ori de câte ori crezi că te simți in impas, puteți utiliza tutoriale, documentația, si forumurile pe care le puteți folosi. Și dacă nu ești prieten prea strălucit cu limba engleză, puteți lăsa întrebările dumneavoastră pe drupal.ro.

Dar ceea ce este Drupal ?

Drupal este un sistem de management al conținutului ( Content Management System , abreviat CMS ) , care este o platformă pentru gestionarea unui site web . Pentru cei care au nevoie de clarificări suplimentare , un CMS vă permite să creați , să editați , să publice și personaliza paginile cu text , documente , imagini , flash, etc .
Există mai multe tipuri de CMS pe care le utilizați , unele , taxa alții gratuit . În afară de faptul că nu ar trebui să plătească nimic pentru a instala și de a folosi Drupal , sistemul open source CMS are avantajul , pe care le puteți accesa și schimba codul după nevoile dumneavoastra .
Argumente pentru incepatori

Drupal este ușor de instalat și de configurat ;
Content Management este ușor de realizat – totuși începe cu un tutorial simplu pentru a înțelege modul Drupal ; după o oră sau două , sunteți gata să adăugați sute de pagini , imagini , fișiere , comentarii la articole . E mai bine decât să se înscrie la cursuri în HTML și PHP , corect ?
Editarea conținutului este de ușor ca posibil , dacă utilizați un editor HTML .
ofera multe caracteristici : puteți avea pe site-ul integrat de site-ul câmpul de căutare , blog-ul , articolele sortate în funcție de categorie , opțiunea de autentificare a utilizatorului din meniul site-ului , logo-ul , domeniile de știri, anunțuri și cele mai recente povești , fluxuri RSS , etc .
este flexibil : se poate utiliza Drupal pentru a crea un forum , un blog , un site wiki , un site sau o prezentare la o comunitate de utilizatori .
este o solutie foarte buna pentru site-urile cu utilizatorii și comunități .
Drupal este orientat spre SEO – link-uri sunt ușor de citit , există module care vă permit să adăugați descriere si cuvinte cheie pentru fiecare pagina, poti genera sitemap in format XML .
folosind modulul de statistici , puteți afla cât de multe hit-uri fiecare pagina are si alte statistici utile . În plus , acesta poate fi integrat cu alte instrumente , cum ar fi Google Analytics .
funcționalitate , layout și design sunt foarte ușor de personalizat .
în fiecare zi pe module drupal.org și adăugarea de noi teme pe care le puteți folosi gratuit . În plus , modulele existente sunt actualizate , revizuite sau îmbunătățite .

Argumente pentru inițiat

funcționalitate original poate fi prelungit . Pe drupal.org ( Module ), veți găsi o listă uriașă de module care vă permit să adăugați diverse functionalitati pentru site-ul dvs. : trimite buletine de știri , face galerii de imagini , sondaje , etc pentru a adăuga .
arată modul în care site-ul poate fi schimbat complet . Pe drupal.org vor găsi zeci de teme ( Teme ), pe care le puteți instala pe site-ul dvs. pentru a face să arate așa cum vă place .
Aveți posibilitatea să modificați orice linie de cod după cum este necesar .
utilizatorii pot avea diferite roluri și permisiuni
conținutul acestora pe site pot fi împărțite în categorii ( folosindmodulul taxonomie ) și structurate prin intermediul meniului .
Drupal este scris în PHP , un limbaj de programare popular și la prețuri accesibile . Marele avantaj este că dezvoltatorii PHP sunt mai ieftine și mai ușor de a găsi :) deci, dacă doriți să particularizați unele module nu va costa o avere .
Drupal este in continua dezvoltare , nu actualizează întotdeauna pentru a rezolva orice probleme de securitate .
Drupal este un prieten de-al Web 2.0 include în continuare opțiunile de instalare pentru comentarii , forumuri , blogging-ul .
Conținutul poate fi sindicalizate . Orice clasă sau secțiune a site-ului pot fi publicate ca feed-uri RSS .

Argumente pentru experți

Drupal este independent de platforma , server web si baze de date . La instalare , configurare este standard pentru Linux , Apache și MySQL sau PostgreSQL , dar Drupal poate fi instalat pe servere Windows cu IIS si Microsoft SQL Server , Solaris , BSD sau Mac OS X.
Drupal utilizeaza tehnici moderne cum ar fi XHTML , CSS și JavaScript
aplicație poate fi instalat pe un singur server sau pe un sistem distribuit de sprijinire trafic
Suită LAMP Drupal poate fi instalat utilizând sistemul de operare Linux , Apache ca server Web , serverul de baze de date MySQL si PHP ca limbaj de programare .
Puteți roluri de management ușor și permisiunile pentru site-ul de control granular
Problemele de securitate legate de miezul Drupal sunt monitorizate în mod constant de către o echipă dedicată și bug-uri sunt actualizate și monitorizate în diferite configurații .
Drupal poate fi integrat cu diverse aplicații web și servicii web folosind standarde , cum ar fi XML și SOAP .
Drupalului utilizare pot fi învățate foarte ușor că cei care posedă cunoștințe de PHP sau Java . Schimba temele și aspect poate face cineva are cunoștințe de HTML / CSS și știu cadru Drupal lui .

Sfaturi suplimentare :

Bugetul inițial al unui site Drupal este mult mai mic .
Drupal este deja folosit de mii de site-uri , inclusiv site-uri de Sony / BMG , Universal Music Group , Warner Brothers Records , Adobe , Universitatea Harvard , MTV , Nike , FedEx , Disney , Sun Microsystems , Metallica și multe altele :) . Nu m-am convins ? Casa Albă tocmai a ales Drupal pentru site-ul WhiteHouse.gov . Iar dacă Drupal este bun pentru Obama nu ar fi bine pentru site-ul dvs. ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here