Skip to toolbar
Tutoriale IT

Cum decupam o melodie

Cum decupam o melodie cu Audacity

Se intampla sa avem nevoie de o parte dintr-o melodie (mp3) fie pentru o prezentare, fie sa o pune ringtone la telefon…..In acest tutorial invatam cum sa decupam o parte dintr-o dintr-un mp3.

Pentru inceput ne trebuie un soft care stie sa faca asta. In aceasta privinta o sa descarca programul gratuit Audacity de aici.

Avand programul instalat, deschidem aplicatia Audacity, accesam meniul File->Open si mergem la locatia unde se afla mp3 dorit.

 

 

 

Asteptam sa se faca importul fisierului in program

audicity-import file

Odata importat fisierul, trecem la modificarea acestuia dupa bunul nostru plac. Presupunem ca vrem sa decupam fisierul intre minutul 2:00 si 3:30.

Pentru a selecta aceasta perioada in partea de jos a programului avem Selection Start selectam End in prima casuta introducem timpul de start al noului format, respectiv 2:00:00 si in cea de-a doua casuta undem vrem sa se termine mp3-ul

audicity-edit-file

Fiind selectata perioada o copiem, fie folosind comanda rapida aflata in meniul principal, fie accesand meniul Edit->Copy

audicity-copy file

Dupa ce am copiat fragmentul din melodie care dorim sa-l decupam, cream un nou document (CTRL+N sau accesand meniul File->New)

audicity-new file

Lipim fragmentul aici, folosind combinatia de taste CTRL+V sau din meniul Edit->Paste

audicity-paste file

Acum salvam fisierul accesand meniul File->Export si salvam fisierul in locatia dorita de dumneavoastra.

audicity-export file

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close