Website XXL

Creare website: Instalare WordPress

In acest tutorial va voi prezenta crearea unui website cu ajutorul unui CMS foarte cunoscut si anume WordPress. Pentru inceput va trebui sa cunoaste-ti datele de logare la hosting indiferent ca este gratuit sau contra cost.

Avem nevoie de asemenea si de crearea unui cont FTP. Dupa crearea contului de FTP ne conectam cu ajutorul unui program, (FileZilla), cu datele FTP host, FTP user name, FTP password.

Dupa conectare mergem si cautam site-ul oficial WordPress pentru acest CMS wordpress.org. Descarcam acest CMS de pe butonul Download WordPress. Dezarhivam arhiva si urcam pe site in public html continutul folderului wordpress.

In acest timp va trebui sa creem o baza de date, care ne va fi de folos la instalarea CMS-ului WordPress. Intram in MYSQL din Hosting Panel pentru a creea o baza de date.

Dupa finalizarea transferarii fisierelor pe site va urma instalarea acestui CMS, unde vom face legatura cu baza de date si vom adauga datele de logare.

Instalarea se va face pe adresa url in care dorim sa facem instalarea. In cazul nostru va fi pe pagina de baza si anume numedomeniu.ro. In cazul in care dorim instalarea unui alt site pe acelasi domeniu insa cu o alta adresa precum numedomeniu.ro/exemplu atunci va trebui creat un folder in radacina site-ului si anume in public html cu numele de exemplu, dupa care accesam adresa pe care dorim sa facem instalarea numedomeniu.ro/exemplu.

Atentie, la instalarea unui site va trebui sa precizam adresa de instalare cu sau fara www, deoarece sunt considerate domenii diferite.

Instalarea CMS-ului WordPress

  1. Click pe butonul Create configuration file
  2. Click pe butonul Let’s go!
  3. Adaugam datele de la baza de date
  4. Click pe butonul Run the install
  5. Titlul site-ului, datele de logare si o adresa de email valida.
  6. Nu debifati Allow search engines to index this site,  deoarece va indica motoarelor de cautare sa nu il indexeze.

In tutorialul urmator va voi prezenta setarile unui site pe platforma WordPress.

Leave a Reply