Website XXL

Cand vreau sa editez un articol imi apare Checked out

Cand vreau sa editez un articol imi apare Checked out
sidebar id=3

De ce cand vreau sa editez un articol in Joomla!, imi apare un lacatel cu explicatia – Checked out ? probabil ca v-ati pus de multe ori aceasta intrebare.

Foarte simplu, acel articol nu a fost salvat dupa editare. La iesirea din editarea unui articol se folosesc obligatoriu Save sau Cancel, daca dam Back in browser sau pur si simplu inchidem ferestra, Joomla! presupune ca acel articol este "sub" editare si il tine blocat.

Cand se poate intampla asta? cand doi sau mai multi administratori editeaza articole, adminul logat cu alt user si parola, vede lacatelul in dreptul articolului editat de alt admin.

Numai la articole poate sa apara acest lacatel? Nu numai la articole, se poate intampla la fel si la editarea modulelor, pluginilor… orice ce se poate edita in Joomla!.

Cum rezolvam aceasta problema? Sunt 2 metode:

  1. daca stim cine a editat si este langa noi, il rugam sa intre din nou in mod edit si sa iasa cu Cancel sau Save.
  2. daca acea pesoana nu este diponibila imediat, mergem in System -> Global Checkin (Joomla 1.0.X) sau Tools -> Global Check-in (Joomla! 1.5). Odata ce am intrat in acesta fereastra, lacatelele dispar si putem intra sa editam si noi.

Destul de simplu nu? Imaginile de mai jos va arata cum sa faceti. Sunt din ambele versiuni de Joomla!

Leave a Reply