Skip to toolbar
Tutoriale IT

Best URL Shorteners – site-uri de scurtare a URL-ului

Best URL Shorteners – site-uri de scurtare a URL-ului

URL-urile / linkurile lungi sunt greu de manipulat, nu pot fi retinute usor si ocupa prea mult spatiu. Fie ca este vorba de un e-mail, o lista de salvat pe telefonul mobil sau mesajele transmise pe Twitter, folosirea unui URL scurt este solutia optima si la indemana. Exista o multime de site-uri care ofera gratuit servicii de scurtare a unui link, cele mai folosite fiind tinyurl.com si bit.ly.

In acest articol va voi prezenta alte servicii de URL Shortening care merita incercate si folosite din simplul motiv ca ofera ceva in plus fata de cele deja amintite.

Doiop – Genereaza propriul link

Cu Doiop iti poti alege propriul link prin introducerea unui cuvant cheie dorit. Problema este ca multe cuvinte cheie din limba engleza au fost deja folosite, iar tu va trebui sa ai putina imaginatie pentru a gasi unul nefolosit inca sau sa adaugi un numar la coada.

X.co – Cele mai scurte linkuri posibile

Spatiul reprezinta o resursa critica pentru tine? Foloseste X.co si vei avea cele mai scurte linkuri posibile. Mai scurt de atat nu se poate. De folosit pe Twitter atunci cand mesajele tale sunt lungi si ajung la limita de caractere permise. Serviciul X.co este oferit de compania de hosting GoDaddy.com

Exemplu: este linkul scurt catre articolul Cat de mult costa un blog? generat cu X.co.

Z6 – Varianta romaneasca

Z6 este un serviciu romanesc care imbina avantajele primelor doua: posibilitatea de a alege propriul cuvant cheie si generarea unui link foarte scurt. Ma intreb de la ce vine Z6?

Exemplu:este linkul scurt catre articolul Cat de mult costa un blog? generat cu Z6.

Ce servicii de scurtare a linkurilor folositi? Veti incerca vreunul din serviciile prezentate mai sus? Cunoasteti si alte servicii similare care ofera avantaje in plus fata de serviciile obisnuite folosite pe Twitter?

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close